جایگاه کشتیرانی ایران در رده بندی جهانی

حمل و نقل دریایی : جایگاه کشتیرانی ایران در رده بندی جهانی دو پله ارتقا یافت
گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران توانست طی مدت یکسال بین ۱۰۰ شرکت برتر حمل و نقل کانتینری معرفی شده از سوی ارگان بین المللی آلفالاینر از رتبه ۲۱ با دو پله صعود جایگاه ۱۹ را به خود اختصاص دهد. گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (IRISL)، توانست با ۴۶ فروند شناور کانتینری به ظرفیت ۹۶ هزار و ۳۸۳ TEU از شرکت های رقیب خود فاصله گرفته و در آخرین رتبه بندی بین المللی منتشر شده از سوی آلفالاینر(alphaliner) با دو پله صعود جایگاه ۱۹ را در برترین های حمل و نقل کانتینری را از آن خود کرد.

بر اساس این گزارش های ارسالی در حوزه حمل دریایی کالا ، ناوگان حمل و نقل کانتینری گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران توانست با ۴۶ فروند شناور کانتینری به ظرفیت ۹۶ هزار و ۳۸۳ TEU از شرکت های رقیب خود فاصله گرفته و در پلۀ ۱۹ جدول بایستد. TEU در اصل واحدی معادل بیست فوت است ( هر فوت ۳۰٫۴۸ سانتیمتر است) و برای بررسی ابعاد کانتینر ها در پروسه ی حمل کالا به کار می رود .
این گزارش ترابری دریایی ادامه داد: در حال حاضر چهار فروند شناور به ظرفیت ۵۸ هزار TEU در لیست سفارشات این شرکت وجود دارد که در صورت به پایان رسیدن تحویل به ناوگان کانتینری تعداد شناورهای گروه به ۵۰ فروند می رسد.
طبق جدولِ برترین های حمل و نقل کانتینری ، جایگاه اول تا سوم به شرکت های کشتیرانی مرسک دانمارک ، MSC سوئیس و CMA CGMفرانسه تعلق دارد.
بر همین اساس ، شرکت بین المللی کشتیرانی مرسک دانمارک در مجموع ۷۶۲ فروند شناور به ظرفیت چهار میلیون و ۱۴۷ هزار و ۹۴۹ TEU را در ناوگان خود جای داده است که از این میان ۳۰۶ فروند با ظرفیت دو میلیون و ۲۱۹ هزار و ۱۲۴ TEU ملکی و ۴۵۶ فروند با ظرفیت یک میلیون و ۹۲۸ هزار و ۸۲۵ TEU استیجاری است . حمل و نقل بین المللی دریایی ساز و کاری است که در آن برای حفظ امنیت و دقت از کانتینر ها استفاده می شود .

این شرکت حمل و نقل دریایی ، ۱۵ فروند شناور به ظرفیت ۱۴۶ هزار و ۷۸۲ TEU را در لیست سفارشات خود ثبت کرده است.
شرکت کشتیرانی MSC سوئیس نیز ۵۱۴ فروند شناور به ظرفیت سه میلیون و ۲۲۸ هزار و ۶۱۱ TEU در ناوگان خود دارد که ۱۹۴ فروند آن ملکی) یک میلیون و ۹۹ هزار و ۵۶۷ ( TEU و الباقی با ظرفیت دو میلیون و ۱۲۹ هزار و ۴۴ TEU استیجاری است. ساخت ۱۸ فروند شناور به ظرفیت ۳۳۲ هزار و ۵۲ TEU در لیست سفارشات این شرکت سوئیسی ثبت شده است.
شرکت کشتیرانی CMA CGM فرانسه با اختلافی نزدیک و دارایی ۴۹۶ فروند شناور به ظرفیت دو میلیون و ۵۱۹ هزار و ۶۳۳ TEU جایگاه سوم را از آن خود کرده است.
ردۀ چهارم تا ششم نیز به ترتیب به شرکت های گروه کشتیرانی کاسکو چین، هاپاگ لوید آلمان و ONE ژاپن تعلق گرفت.